Коментар на климатолога Симеон Матев

Декември ще бъде с температури около и малко над нормата. Това обяви Симеон Матев – климатолог към Геолого-географски факултет на СУ „Св. Климент Охридски" за „Здравей, България".

Очакват ли ни още снеговалежи тази седмица?

„Все пак трябва да знаем, че декември е зимен месец и това, че температурите ще бъдат около и над нормата, не означава че няма да имаме „зимни включвания”, както тази сутрин”, допълни той.

По думите му през тази година декември трудно ще подобри някой от рекордите, регистрирани през годините у нас. „Най-ниската температура за този месец е измерена в Ихтиман и е била -34 градуса”, посочи Матев.

„Очакваме този месец да бъде с валежи около и над нормата”, допълни климатологът.

Снежна пелена покри почти цяла България (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Има голяма вероятност по коледните празници да превали сняг и да имаме една бяла Коледа. Температурите ще бъдат близки до обичайните. Предстоят едни спокойни празнични дни”, съобщи той.

Още по темата гледайте във видеото. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.