„Спасяваме живота заедно” изписаха пред дръвчето

Тази вечер светлините на коледната елха при НДК бяха запалени без празнична програма. Заради пандемията и обявената в страната извънредна епидемична обстановка, общината реши да се лиши от празнично събитие около коледното дърво в парка на НДК, за да се избегне струпването на хора.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Без фойерверки и празнична програма, но с много вяра запалихме тази година светлините на коледното дърво в София. Вяра в силата на доброто, уверени, че заедно спасяваме живот. Заедно с лекарите днес - техни представители от COVID-отделенията в общинските болници, и хората, на които вярваме най-много в момента, заедно с момчетата, които помагат. Всички те със своята работа, а ние със спазването на мерките - спазване на дистанция, носене на маски, да посрещнем със здраве празниците тази година - вкъщи, в уюта на домашната топлина. Медиците със сигурност ще посрещнат празниците в отделенията, за да ни помагат“, каза кметът на града Йорданка Фандъкова.

Пред коледното дърво медици и служители от звеното „Аварийна помощ и превенция“ изписаха с букви: „Спасяваме живота заедно”.

Ограничават достъпа до елхата в Ню Йорк за церемонията по запалване на светлините

Д-р Даниела Стаева от Пета градска болница каза, че дава дежурства в COVID-отделение от октомври месец.

„Какво да пожелая на хората - да се пазят, да са малко по-отговорни, защото наистина са доста трудни времена за нас, както и за тях. Празници така или иначе ще има, ще си има Коледа, ще се събират семействата. Нека да са малко по-отговорни към себе си и по-съпричастни към нашата работа. Да се пазят и да са здрави“, пожела тя.

Общината не предвижда на Нова година да се състои традиционният концерт.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС