През 2020 г. са продадени над 5 милиона годишни стикера

 Цената на винетките остава същата и през 2021 г. В ефира на „Здравей, България” Олег Асенов, член на УС на АПИ, показа как лесно да закупим електронен годишен стикер.

АПИ ПРЕДУПРЕЖДАВА: Възможни са проблеми при продажбата на е-винетки

„Първото нещо, което трябва да въведем, е това дали става въпрос за кола, ремарке. След това избираме държавата, за която искаме да важи винетката. За да не стават грешки, България е най-отгоре.  След това въвеждаме регистрационния номер на превозното средство. После избираме период на валидност. Накрая ни се появява екран с цялата информация, която сме въвели. Ако има някаква грешка, натискаме отказ, а ако всичко е наред, плащаме с карта и сме готови”, каза Асенов. По думите му тази година са продадени над 5 милиона винетки, като  2 милиона от тях са годишни.

„Когато в една система има устойчив темп на нарастване на приходите, не е необходимо да бъдат правени промени”, поясни Олег Асенов.  

Припомняме, че годишната винетка за кола струва 97 лв, тримесечната - 54 лв, месечната - 30 лв.., а седмичната и уикенд винетката съответно 15 и 10 лева. 

Повече гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.