Заради ниските температури има предпоставки за поледици в някои райони

На Никулден денят ще е облачен с разкъсвания на облачността на югозапад и в централните части на Северна България. Ниска облачност и мъгли отново ще покриват и Северозапада. Заради ниските температури има предпоставки за поледици в тези райони. Превалявания са възможни на изолирани места в южната половина на страната. Следобед вятърът от изток ще се усилва. Температурите в най-топлата част на денонощието ще са между 8 и 13 градуса.

В планините също ще е облачно с мъгли. Слънцето ще се показва по високите части. Валежите ще са слаби – от дъжд в ниските райони и слаб сняг по високите части. Температурите ще са от нула до 7 градуса.

Какво ще бъде времето през уикенда

Времето след Никулден ще остане нестабилно с поредица средиземноморски циклони, които ще се движат от Югозапад на Североизток. Следобед в понеделник, през нощта и във вторник до обяд вятърът ще се усили и ще има значителни валежи, най-вече в Южна България. В крайните области ще паднат до 30-40 литра на квадратен метър за денонощието. В планинските масиви на Югозапад, в Западна, и Централна Стара планина ще падне обилен сняг. Условия дъждът да се примесва със сняг с падането на температурите вечерта и през нощта има на места в Предбалкана, дори в Дунавската равнина.

Сряда и четвъртък над страната ще премине втори циклон, отново с по-силен вятър и валежи, които ще започнат следобед в сряда и ще продължат в четвъртък през деня. Краят на седмицата също ще бъде белязан от валежи. Равносметката от валежите – в края на седмицата на места в Рило-Родопската област и в Стара планина ще имаме паднали валежи до 80-90 литра на квадратен метър и 50-60 см нова снежна покривка по високите части на Рила и Пирин.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.