Бижуто е дело на 25-годишен индиец

Изтънчен пръстен с флорална форма, съдържащ 12 638 малки диаманта, е спечелил място в световните рекорди на Гинес, но индийският му създател все още не планира да продаде безценното си творение. Наречено "Пръстенът на просперитета", уникалното бижу тежи малко над 165 грама.

Звездите с най-скъпи годежни пръстени (ГАЛЕРИЯ)

„Става за носене и е удобен“, каза 25-годишният Хариш Бансал, който определи дръзкото си творение като проект на своите мечти. Бансал каза, че идеята му дошла преди две години, докато учел дизайн на бижута в западния град Сурат - индийския център за диаманти.

 

 

"Моята цел винаги е била повече от 10 000 диаманта. През годините изхвърлих много дизайни и концепции, за да постигна окончателно това", каза Бансал пред агенция Франс прес.

Историята на годежния пръстен на Джаки Кенеди (ГАЛЕРИЯ)

В изявление неговата компания заяви, че всяко малко венчелистче в осемслойния дизайн на пръстена е уникално. Бансал каза, че вече е отхвърлил исканията на потенциалните купувачи.

"В момента нямаме планове да го продаваме", каза той. "Това е въпрос на гордост за нас. Това е безценно."

Тайната на брачната халка на Елизабет II (ГАЛЕРИЯ)

Предишният рекорд, определен от Гинес, също поставен в Индия, е за пръстен, съдържащ 7 801 диаманта.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС