Кой убива бездомни кучета и котки в столичния квартал „Овча купел“?

Системно разпръскване на отрова за животни край детска площадка в столичния квартал „Овча купел“. За това сигнализираха стопани на домашни кучета. Последният случай е от преди дни, когато домашен любимец умира след разходка със стопанина си.

Хората от района са притеснени, защото в близост има и детска площадка и се опасяват да не се стигне до индицент с някое дете.

Отрова по улиците на Бургас: Кой избива бездомните животни?

„Мъжът ми е разхождал кучето, когато то е изяло нещо. Той забелязва нещо странно и животното започва да се мъчи. За броени минути се стига до фаталния край. Ветеринарен лекар казва, че е било отровено със силно отровно вещество“, разказва Емилия Малакова.

Други съседи разказват, че са виждали още мъртви домашни любимци.

„Често се случва да се събуждаме и да виждаме трупове на малки котенца. Моето куче също бе натровено преди няколко седмици и едва го спасихме. Не знам как е възможно такова нещо“, споделя един от потърпевшите.

„При такива случаи работим с МВР. След като те направят проверка, труповете на животните се връщат при нас. Не препоръчваме на гражданите да ги пипат, защото отровата е много опасна“, казва Веселин Асенов, директор ОП „Екоравновесие“.

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.