От „Медицински надзор” започват спешна проверка на случая

Нов смъртен случай на пациент заради лутане между болници. Жена почина на стълбите на лечебно заведение в Благоевград, докато дъщерите й търсели свободно легло.

Информацията за случилото се е разнопосочна. Нито един от ръководителите на болничните заведения не е излязъл със становище. По информация на NOVA жената се е лекувала в домашни условия от бронхитпневмония. Състоянието й рязко се е влошило и се наложило да отиде в Спешно приемно отделение, където не е прегледана, защото е била с отрицателен PCR тест за коронавирус. В същото време в отделението е имало хора в тежко състояние.

 

Жената е насочена към частната болница в града, където се оказало, че тестът й за COVID-19 се оказва положителен. За това е била изпратена към вътрешното отделение на благоевградската болница. Стигайки до сградата, жената влошава състоянието си и е починала.

За NOVA от Изпълнителна агенция „Медицински надзор” обявиха, че започва спешна проверка на случая.

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.