Младежът, откраднал тира, е навършил 18 години само преди месец и няма книжка

Екшън в Бургас. Камион с 22 тона дървени плоскости се обърна на ключово кръстовище. Катастрофата е станала малко след полунощ. Според информацията шофьорът е на 18 години и е откраднал тира.

Около полунощ полицейски патрул забелязва криволичещ тир в малка, еднопосочна уличка в жилищен комплекс на Бургас. Полицаите опитват да го спрат със стоп-палка. „Неговият водач не се е съобразил със полицейските разпореждания и е увеличил скоростта”, каза Цветелина Рандева - говорител ОД МВР-Бургас.

Близо 10 патрулки се включват в гонката на тежкотоварния камион, който преминал по тесни улички на три жилищни комплекса. Заради високата скорост водачът не успял да овладее тежката машина и катастрофирал на едно от най-възловите кръстовища в Бургас.

По време на гонката става ясно, че камионът е откраднат от паркинг. Минути след инцидента, на мястото беше извикан собственикът на тежката машина.

Снегорин и кола се удариха на оживено кръстовище в Казанлък

На място служителите на МВР задържат 18-годишен младеж от Средец, възпитаник на център от семеен тип. Той нямал книжка, тъй като навършил пълнолетие само преди месец. Дал е противоречиви обяснения как и защо е откраднал камиона.

„Първоначално е обяснил, че имал желание да отиде на гости на приятел, после пък, че се бил съобразил с това, че е тъмна част на денонощието и той най-вероятно спи. Тъй като така и така бил в кабината, решил да се поразходи с товарния автомобил, но не очаквал да срещне полицейски служители”, каза още Цветелина Рандева.

Заради инцидента, който за щастие причини само материални щети, в ранните часове на деня беше променен маршрутът на основни линии от градския транспорт. Много от хората бяха изненадани.

18-годишният младеж, който предизвика инцидента, е добре познат на полицията, с многобройни  кражби на дребни вещи и хранителни продукти. В следобедните часове Районната прокуратура в Бургас му повдигна обвинение за противозаконно отнемане на МПС и удължи ареста му на 72 часа. По това обвинение законът предвижда наказание - от 1 до 10 години лишаване от свобода.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.