Група учени е стигнала до извода, че витамин С облекчава протичането на болестта

Приемът на витамин С позволява смъртността, причинена от коронавирус, да бъде снижена с 68 %, твърдят учени на базата на анализ на над 100 изследвания, пише списание „Nutrients”.

Специалист: Безконтролният прием на витамини и имуностимуланти може да бъде опасен

В рамките на проучването международната група от учени е стигнала до извода, че витамин С облекчава протичането на болестта COVID-19. Използването му позволява броят на тежките случаи да бъде намален, а съответно и на леталните.

За да се съкрати броят на дните, прекарани с апарат за изкуствена вентилация на белите дробове, на тежкоболните пациенти трябва да се дава всеки ден до 24 грама витамин С. Когато имате тежка инфекция, вашият организъм усвоява витамин С много по-бързо, за да поддържа имунната система, уточнява Анитра Кар – един от авторите на проучването.

Най-мощните природни антибиотици

Човекът е един от малкото биологични видове, неспособни да произвеждат витамин С. Другите животни, които не произвеждат това вещество са приматите, морските свинчета, прилепите, а те също са възприемчиви към COVID-19.

Според екипа, при лечение на пациенти от COVID-19 витамин С трябва да се приема заедно с антикоагулантите и стероидите. По този начин ще намалее смъртността сред тежкоболните пациенти с коронавирус до по-малко от 5 %.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС