На церемонията по връчването присъства и главният прокурор

Специализираната прокуратура бе удостоена с Голямата национална награда – плакет и грамота за цялостна дейност, на тазгодишния конкурс на името на италианския прокурор Джовани Фалконе „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж”.

На церемонията по връчването на високото отличие присъства главният прокурор Иван Гешев. Награда бе получена от и.ф. административния ръководител Валентина Маджарова.

Гешев поздрави магистрати за активните им действия през годината

С престижни индивидуални отличия от конкурса бяха удостоени и трима магистрати от Специализираната прокуратура.

Голямата национална награда – плакет и грамота, бе присъдена на прокурор Ангел Кънев, заместник на административния ръководител на Специализираната прокуратура, за работата му по едни от най-сложните знакови разследвания и дела.

С грамоти за образцово изпълнение на служебните задължения и изключително високи резултати в работата в ограничаване трафика на мигранти и на тероризма бяха наградени прокурор Евгения Щъркелова - заместник на административния ръководител на Специализираната прокуратура и прокурор Силвия Соколова.

Следователи и прокурори дариха два апарата за плазмафереза на „Майчин дом”

Конкурсът се организира от Община Благоевград със съдействието на Посолството на Република Италия в София от 2009 г. насам. Целта на организаторите е да оценят приноса и да стимулират работата на професионалисти в сферата на правораздаването и сигурността – съдии, прокурори и служители в МВР, „които с риск за живота си защитават обществените интереси и авторитета на професията си“.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.