Силвена и Красимир са посветили живота си да помагат на деца с генетичната аномалия

Двама родители са посветили живота си да помагат на деца със Синдром на Даун. С тази диагноза е и дъщеря им Микаела. Те са Силвена Христова и Красимир Ламбов от Варна.

Фондация "Живот със Синдром на Даун" създаде тетрадки с кауза

„Изключително ни е трудно, защото всички терапии са със специалисти, а по време на изолацията всички допълнителни дейности за преустановени. Ролята на родителите и семейството е още по-голяма, за да поддържаме това ниво и детето да продължи да се развива”, сподели Силвена.

Според нея изолацията е минус за децата със специални потребности, тъй като са откъснати от груповите занимания, които им помагат. Семейството с нетърпение очаква пандемията да премине, за да се върнат към тези занимания. Те разказаха и за новата им кауза – шарени плетени чорапи за Коледа.

Фондация „Живот със Синдром на Даун“ със становище за промяна на нормативна наредба

„Шарените чорапи символизират хората със Синдром на Даун. С тях показваме, че животът е шарен и въпреки това може да е интересен, различен и да предизвика усмивка, както децата със Синдром на Даун”, обясни Силвена.

Благодарение на всички поръчки семейството успява да реализира проектите, свързани с това състояние.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.