Той дори събува обувките и чорапите си, но се подхлъзва и пада на пистата

Мъж се опита да пътува на крилото на самолет. Случаят e от Лас Вегас.

В събота, 12 декември, пилотите и екипажът на полет 1367 на Alaska Airlines се подготвяли за полет от международното летище Маккарън за Портланд. Пътниците вече се настанявали по местата си и всичко било готово за тръгване. Тогава пилотът забелязал, че някой прескача периметъра на сигурността и се приближава до самолета. Той бързо уведомил контролната кула, но докато служителите на сигурността пристигнат, натрапникът успял да се качи на едно от крилата на самолета, съобщава електронното издание elconfidencial.com.

Както се вижда от видеозаписите, заснети от пътниците, мъжът сяда на крилото, след това обикаля по него и дори се опитва да се изкачи по края му. Вижда се също, че е събул обувките и чорапите си. В един момент се подхлъзва и пада на земята, където е заловен от служителите по сигурността и задържан.

В изявление на Alaska Airlines пред CNN, компанията обяснява, че след инцидента самолетът се е върнал в хангарите, за да бъде щателно проверен от техниците. След като се уверили, че нито една от частите на самолета не е засегната, той получава зелена светлина за излитане.

Мъжът веднага е откаран в болница за лечение след падането. Въпреки че полицията не е направила официални коментари, се появи информация, че той може да има психически проблем.

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.