Допитване показва, че 43% от гърците ще се ваксинират веднага

За денонощие е констатиран рязък спад на новозаразените в Гърция. За изминалите 24 часа са регистрирани 639 нови случая, а в активните още огнища - областите Атика и Солун, броят им спадна до под 200. Въпреки това, правителството удължи карантината до 7 януари, тъй като прецени, че облекчаването на антивирусните мерки, отварянето на магазините и свободното движение за празниците е огромен риск.

Намалява броят на хоспитализираните пациенти с COVID-19 у нас

Според експертите все още е силен натискът към здравната система от пациенти в тежко състояние и броят на починалите остава голям.

При обсъждането на бюджета за следващата година премиерът Кириакос Мицотакис заяви, че за здравеопазване са осигурени достатъчно средства. Ресорният министър Кикилиас съобщи, че ваксинирането ще стартира от началото на януари, като цялата информация ще е достъпна за гражданите.

Допитване, публикувано днес, показва, че 43% от гърците желаят да се ваксинират при първа възможност, други 27% изчакват да се убедят в ефективността на ваксината, а 27 на сто отказват да се ваксинират.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БНР