Целта е да ги подкрепят в битката с COVID-19

В подкрепа на медиците от първа линия в борбата с COVID-19 - деца от столичното 20-то училища занесоха картички с пожелания, шампанско и бонбони на лекарите от "Александровска" болница. Целта е да ги подкрепят в битката със заразата.

Ученици готвят за лекарите в Смолян

Главният герой в инициативата беше Александър Мондешки от трети клас. Баща му е лекар в болницата и от началото на пандемията не могат да прекарват достатъчно време заедно.

„Моят баща работи от март в COVID отделението и аз го виждам много рядко. Написал съм в картичката - болните да оздравяват, а лекарите и сестрите да ги лекуват добре и да оздравяват по-бързо. Щастлив съм иначе, че лекува болните от вируса”, казва Александър.

„Не ми е споделял, че му липсвам и затова толкова ме изненада. Говорили сме вкъщи, че ситуацията е такава и ще мине и това нещо, но не очаквах, че по този начин ще реагира. Миналата седмица два пъти съм си спал вкъщи”, разказва д-р Цанко Мондешки.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.