70% са заявили, че ще празнуват Коледа само с най-близките

Повече от половината българи ще прекарат предстоящите празници в най-тесен семеен кръг. Това показва ново национално - представително проучване на агенция JTN. 70% са заявили, че ще празнуват Коледа само с най-близките, а близо 80% ще посрещнат Нова година вкъщи. Само 4 на сто ще бъдат сами по празниците, заради пандемията. 

Повече от половината българи са решили да купят подаръци на до четирима души. Най-много хора са отделили между 100 и 250 лева за изненади за близките си. 20% са решили да похарчат по-малко от 100 лева за всички подаръци. Козметика, книги, дрехи и техника са сред най-желаните покупки. 

И още от изследването. Преди да стане ясно, че ограниченията остават в сила и за празниуците - Над 40 на сто отговарят, че биха празнували не само със семейството си, но и с приятели. Приблизително същият процент биха пътували при близки или на почивка. А ако заведенията отворят - една четвърт от хората биха отбелязали празниците там.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.