През 2021г. предстои да се монтират още толкова

Над 500 филтъра на комини на жилищни сгради е поставила Столична община в районите с най-висок риск за замърсяване в София - "Красна поляна" и "Слатина". През 2021г. предстои да се монтират още толкова. Мярката е част от програмата за намаляване на замърсяването на въздуха в София. Наред с това продължава работата по монтажа на  140 печки на пелети. Над 5500 семейства са пожелали да сменят безплатно печките си на дърва и въглища. Прогнозите са през 2021 г. 9500 домакинства да подменят старите си отоплителни уреди с нови по- екологични.

СРЕЩУ МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ: В София въвеждат нови правила за "зелен билет"

„Знаем, че това не е трайно решение на проблема. Ние сме наясно с това. Затова трайното решаване е в подмяната на инсталациите, които се отопляват на дърва и въглища да преминат на по-екологично отопление. Започнахме и подмяната на печките на дърва и въглища в „Панчарево“, „Нови Искър“ и „Искър“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.