Това твърдят учени във Франция

Коронавирусът е три пъти по-смъртоносен от сезонния грип.  Това е заключението, публикувано от учени във Франция. Te изследвали резултати от хоспитализацията на пациенти с двата вируса. Данните били събрани от близо 90 хиляди хоспитализирани с COVID-19 и над 40 хиляди с грип. Смъртността сред хваналите новата болест и настанени в болница била 17 процента. При хоспитализираните с грип - малко под 6 процента. Освен това болничният престой бил два пъти по-дълъг за хората с коронавирус. Единствената група, при която хоспитализираните с грип са по-висок процент от хоспитализираните с COVID-19 са децата. Данните идват на фона на ново покачване на броя на случаите във Франция, която е сред най-тежко засегнатите страни в света.

„Във Франция с притеснение наблюдаваме ново покачване. Ефективното репродуктивно число на зараза отново е над едно. По-точно 1,03. То е значително по-високо по долината на Лоара, в района около Париж и Нормандия. Наистина трябва да сме внимателни по време на приближаващите празници. И до днес, най-сигурната защита си остава превенцията”, каза Жером Саломон, здравен инспектор на Франция.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.