За изминалото денонощие са излекувани 1 404 души

Очаква се първите ваксинации срещу коронавируса у нас да започнат на 27-ми декември. Това потвърди за NOVA главният здравен инспектор Ангел Кунчев. По думите му, първите ваксини за България ще тръгнат от Белгия на 24 декември.

Тройни заплати и жилища за медици в регионите с недостиг (ВИДЕО)

1002-а са доказаните нови случаи на коронавирусна инфекция за последните 24 часа при направени 4 213 PCR теста. 1 404 са оздравели, 55 са починалите. 542-ма са в интензивните отделения в страната в по-тежко състояние. Това показват данните на Единния информационен портал. Най-много са новите случаи в София и Варна. 

Междувременно министерството на здравеопазването разрабтова програма, с която ще подсигури тройни за плати за лекарите и медицинските сестри, които отидат да работят в общините, където липсват специалисти.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.