Заедно с него бяха здравният министър проф. Костадин Ангелов и екоминистърът Емил Димитров

Премиерът Бойко Борисов инспектира чисто нов завод с модерни инсталации за обработка на отпадъци. Бойко Борисов отбеляза, че направеното за  екологията в този аспект е в пъти повече в сравнение с предходни години.

Тройни заплати и жилища за медици в регионите с недостиг (ВИДЕО)

Новата инсталация за компостиране и предварително третиране на биоразградими отпадъци в Пазарджик струва 19 млн. лв. Депото обслужва 170 хил. граждани от 7 общини - Пазарджик, Батак, Белово, Брацигово, Пещера, Лесичово и Септември. Благодарение на новата инсталация ще се намали количеството депонирани отпадъци със 70 хил. тона годишно.

♻️ Новата инсталация за компостиране и предварително третиране на биоразградими отпадъци в Пазарджик струва 19 млн. лв....

Posted by Boyko Borissov on Sunday, 20 December 2020

"Не са правени, защото 31 милиона струва това нещо с всички цикли. А да хвърляш боклуците по ливадите е безплатно, за това не е правено 30 години. След това минават, запалват го, тровят хората и след това Ангелов казва – първи сме по смъртност", каза Борисов.

"С една дума Ангелов, докато другите само бърборят, в рамките на няколко години – пречиствателни станции, депа, това води до здравето на хората, по-ниски фини прахови частици, по-малко мръсен въздух от изгарянето на всички тези пластмаси, гуми и подобни неща. Десетки, стотици, за стотици милиони. Нали виждате – 86-та година е спряло депото, било се запълнило. И тези, които много обичат да бърборят – да се върнат назад и да видят те какво са направили за 50 години. И да сравнят с нашето за няколко години", добави той.

 

 

Заедно с него са здравният министър проф. Костадин Ангелов и екоминистърът Емил Димитров.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.