В този труден момент никой няма да бъде изоставен, заяви понтификът

Папа Франциск заяви, че пандемията не може да бъде причина за загубата на работа във Ватикана, съобщи агенция АНСА.

"Вие, които работите във Ватикана, правите жизненоважен принос и никой не може да остане без работа. В този труден момент никой няма да бъде изоставен, никой не трябва да изпитва икономически затруднения поради тази криза. Трябва да работим по-усилено всички заедно, за да преодолеем този проблем. Нямам магическа пръчка. Помогнете ми [при решаването на проблема] и ще ви помогна и ще вървим заедно, като едно семейство ", каза понтификът в понеделник по време на аудиенция пред работниците от папския град-държава преди Коледа.

Франциск отбеляза, че ръководството на Ватикана прави всичко, за да запази доходите на всички жители на града-държава. По-рано в понеделник понтификът направи поздравително послание до членовете на Римската курия.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС