Очаква се сънародниците ни да бъдат изследвани за COVID-19 през нощта

Завеждащият консулската ни служба в Лондон Николай Ванчев посети летище Менстън в Кент, където се намират част от българските шофьори на товарни автомобили. Пистата на летището в момента е превърната в огромен паркинг с дължина почти 5 километра, където пътуващите могат да останат, докато бъдат изследвани за COVID-19.

ДЕН 4: Десетки българи остават блокирани в Дувър (ОБЗОР)

Консулът ни успя да разговаря със сънародниците ни на място, като ги снабди с храна и вода. Пред него те са споделили, че все още не са им направени тестове. Служител на пресцентъра на британското транспортно министерство е уверил Ванчев, че тестването на паркинга продължава и през нощта, като за целта са ангажирани едновременно 80 служители. Тестовете се извършват безплатно. От вчера химическите тоалетни там са вече 220.

Правят антигенни тестове на пристигащите от Великобритания и Северна Ирландия (ЗАПОВЕД)

Сънародниците ни продължават да са блокирани във Великобритания заради ограничителни мерки, предприети във връзка с разпространението на новите щамове на COVID-19.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.