Вижте за какво ще следят органите на реда

В празничната нощ полицейският контрол по пътищата ще бъде засилен. Причината - в дните около Коледа са засечени драстични нарушения на пътя. Акцията на КАТ ще продължи до 3 януари!

Хиляди тръгнаха на път в последния ден на годината. От "Пътна полиция" обаче са категорични - проверки ще има дори и на 31 декември. Ще се следи за висока скорост, шофиране след употреба на алкохол или дрога, както и агресивно поведение на пътя. От КАТ ще бъдат безкопромисни, а камерите им са разположени по всички основни артерии.

По данни на "Пътна полиция" трафикът в последния ден на годината е бил нормален, няма данни за тежки катастрофи. 

 

 

„След нормализиране на трафика, нашите сили се пренасочват в рамките на населените места. Ще се следи за нарушения, свързани с употребата на алкохол и наркотици и за неправоспособни шофьори”, поясни Близнаков. 

За разлика от дните около Коледа, когато бе засечен шофьор, карал с близо 200 км/ч., сега подобни рекорди няма. Все по-чести обаче стават случаите на водачи, седнали почерпени зад волана.

Репортери: Наталия Герджикова, Илияна Шишкова

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.