Вижте историята на силните, разказана от Златка Анастасова

Преди близо три години, на път за работа, Златка Анастасова е пометена от автомобил, управляван от 19-годишен шофьор. След тежката катастрофа младата учителка по философия изгубва крака си, но не и своя дух. В началото на 2021-а Даниела Тренчева избра да разкаже за нея и за поразителната ѝ сила да заразява с любов.

Всичко, което Златка си пожелава преди около три години след инцидента, се случва. Тя мечтаела да се върне в училище, за да преподава и да има още едно дете.

„Не съм смятала, че в живота нещата се случват така - поръчваш си нещо, плащаш го и след това го получаваш. В моя действителен случай се получи точно така. Цената, може би, е висока, но това, което имаш за нея, е безценно”, споделя Златка. 

Тя отбеляза, че животът е най-големият дар, точно на това учи и своите възпитаници като преподавател по философия.

„Дори лошите неща, които ти се случват, пак трябва да ги обичаш. Те са част от цялото”, смята тя. 

За деня на инцидента си спомня, че бил „празен”. Пътят, по който вървяла, бил перфектно изчистен, сякаш посрещал „бурята”, която я сполетява.

„Всичко беше неприятно и сиво. Може би това ми е подсказало по някакъв начин, но не съм усетила”, допълва Златка. 

Цялата история на един истински човек, когото си заслужава да познавате, гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.