В превозните средства няма да се продават билети

Контрольорите отново ще глобяват пътниците без карта или билет в градския транспорт в София. От 23 юни досега те продаваха билети на тези, които нямаха такива и не санкционираха.

Контрольорите ще спрат да продават билети и отново ще глобяват от понеделник. Според много пътници това ще създаде сериозни проблеми, защото в превозните средства няма да може да се купуват билети. В същото време има много спирки, в близост на които билети не се продават.

Засилен контрол за нередовни пътници в градския транспорт от януари

От Центъра за градска мобилност обясняват, че промените са необходими, защото много хора са спрели да си купуват карта или билет и пътуват гратис. Това е довело до огромни загуби от продажби.

Ако се качите в превозното средство без билет, няма откъде да си купите такъв, защото автоматите все още не работят. За да не контактуват с пътници, шофьорите няма да продават билети и след 4 януари.

„За мен лично е по-добре да не продавам билети, защото се отклонява вниманието на водача. Ние не сме билетни каси, в крайна сметка”, смята ватманът Венцислав Николов.

„По-добре е, защото все пак не знаем кой е болен. Кихат и кашлят срещу нас. Така е по-добре”, споделя същото мнение и ватманът Гергана Георгиева.

Запазват се зимните разписания на градския транспорт в София

От Центъра за градска мобилност призовават пътниците да си извадят карти или да си купуват билети предварително.

„Могат да се снабдят с тях в нашите пунктове. Имаме и доста контрагенти, които разпространяват билети. Например - всички пощенски клонове. Беше време да се възстанови контролът, защото много граждани пътуват без превозен документ, с приготвени 1.60 лв. за билет”, коментира Румяна Милова от Центъра за градска мобилност.

Повечето пътници не бяха разбрали за промените. От екипа на NOVA научиха новината и някои шофьори от градския транспорт. Съобщение за промяната в контрола може да се види и на електронните табла по спирките.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.