Сумата е събрана от платилите санкциите си 1 656 000 водачи

Вътрешният министър главен комисар Христо Терзийски За първи път през 2020 г. събираемостта на глобите към Пътна полиция мина 100 млн. лв.

Сумата е събрана от платилите санкциите си 1 656 000 водачи, съобщи в интервю за “24 часа” министърът на вътрешните работи о.р. главен комисар Христо Терзийски.

Издадените санкции са над 1,9 млн. до 22 декември м.г., което е с около 200 000 повече от 2019 г. Вътрешният министър подчерта, че намалението на жертвите със 162-ма души е плод не само на пандемията, но и на засиления контрол и връчването на глобите.

Терзийски: У нас има наложени две ефективни присъди за неспазване на карантината

Над 82 хил. са шофьорите, получили санкциите си на границата, като около 20 хил. от тях са били чужденци, основно от съседните държави. “Не е имало случай след връчване някой да бъде ограничен да влезе или излезе от страната”, уточни Терзийски.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.