Те са имали леки симптоми като локална болка, световъртеж и повишение на температурата

4-ма души са почувствали неразположение след поставянето на ваксина. Това обявиха от Изпълнителната агенция по лекарствата, като данните са към 1 януари. И четиримата са в добра кондиция.

Те са имали леки симптоми като локална болка, световъртеж и повишение на температурата, като всички са отшумели бързо. Все повече стават и лекарите на първа линия с поставена ваксина. Пред камерата на NOVA част от тях разказха, че са приели препаратът без притеснения и без оплаквания.

По-малко от седмица след началото на ваксинацията у нас се появи информация за нежелани странични ефекти. От такива са се оплакали четирима българи, на които им е била поставена ваксина преди Нова година.

"Имало е при един от тях замайване за 15 минути. Друг е почувствал локална болка, а трети е имал леко повишаване на температурата, но само в същия ден", съобщават от ИАЛ.

Експертите определят тези странични ефекти като леки, и успокояват, че те не трябва да будят притеснение. На това мнение са и по-голямата част от вече ваксинираните медици в Бургас.

Пристигна втората пратка ваксини срещу COVID-19 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според лекари е имало болки само в областта, в която е било боцкането, лека болка на следващия ден, от типа на синина, все едно e натъртено, но като цяло ваксината се понася много леко – без усложнения.

Общо 4 875 ваксини пристигнаха днес за 4-ти ваксинационен район – Бургас, Сливен и Ямбол. Пратката е предназначена за имунизацията на 2400 души.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.