По темата заговори премиерът Бойко Борисов

Следващият четвъртък ще бъде обсъдена темата за връщането на присъственото обучение и за децата до 12 клас. Това обяви премиерът Бойко Борисов във Велико Търново.

„Към днешна дата пуснахме учениците до 4 клас. Следващия четвъртък, ако данните са добри, ще обсъдим и темата за учениците до 12 клас“, каза Борисов, който посети обновеното училище СУ „Емилиян Станев” в града.

Образователният министър обяви кога по-големите ученици ще се върнат в клас

Образователният министър Красимир Вълчев, който също беше на място с премиера Борисов, потвърди, че след като измине една пълна седмица и тогава се отчете актуалната ситуация с пандемията, ще се вземе решение и за учениците до 12 клас.

📚Образованието и грижите за децата са приоритет за българското правителство. С около 1,2 милиона лева е ремонтирано...

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 5 януари 2021 г.

Във Facebook Борисов отново изтъкна, че образованието и грижите за децата са приоритет за правителството.

„С около 1,2 милиона лева е ремонтирано най-голямото училище във Велико Търново „Емилиян Станев“. Външните стени са топлоизолирани. Цялото осветление е подменено. Внедрена e и отоплителната инсталация, като е вкарана автоматика за управление на топлоподаването. Изградена е система от слънчеви колектори, които осигуряват гореща вода за плувния басейн и санитарните помещения към него. Монтирана е и климатична камера от най-висок клас, осигуряваща пресен въздух и ниска влажност в залата на басейна. Двата физкултурни салона също са оборудвани с нова вентилационна инсталация с климатична камера, което позволява охлаждането им през лято", написа премиерът.

Учениците от първи до четвърти клас се върнаха в училище

„Диалогът между централната и местната власт е на много добро ниво. Държавата инвестира в доста проекти, благодарение на които се подобрява животът на хората в цялата страна. Тази година общините ще получат допълнително финансиране в размер на 730 млн. лв.", написа още премиерът в социалната мрежа.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.