Адвокатите на подсъдимите искаха още днес делото да приключи

Старт на делото за приватизацията на миноритарния дял в EVN на втора инстанция. Днес пред Апелативния спецсъд се изправиха бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков, както и бизнесменът Иво Прокопиев. Дянков и Прокопиев са обвинени за длъжностно престъпление. Прокопиев е подсъдим за това, че със свое изказване е подпомогнал Дянков да извърши длъжностно престъпление.

Трайчо Трайков е подсъдим за безстопанственост. 

Басейнът и оградата на Прокопиев на "Буджака" незаконни, разрушават ги

На първа инстанция тримата бяха оправдани. Така защитата и прокуратурата се сблъскаха и пред Апелативния специализиран съд. По искане на държавното обвинение отново ще бъде разпитан бившият вече министър на икономиката Емил Караниколов, но в качеството си на директор на Агенцията за приватизация.

Цацаров за Прокопиев: Войната не е приключила

Адвокатите на подсъдимите искаха още днес делото да приключи. То обаче беше отложено за 10 февруари. Тогава освен Караниколов, ще бъдат изслушани и вещи лица.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.