Пострадалият е многократен нарушител на закона, три пъти от него са конфискувани и автомобили, подозират сценарий

Екшън в Дупница! Горски служител преби бракониер. Ситуацията е заснета с телефон. Извършителят на побоя е задържан, като срещу него вече се води разследване. Пострадалият е многократен нарушител на закона, като на три пъти от него са конфискувани и автомобили.

Човекът, който нанася ударите на клипа е горският служител Красимир Сулев. Жертвата - Костадин Станчев - добре познат в бранша като редовен бракониер. Двамата се срещат два дни преди боя - в гората - тогава Сулев залавя Станчев за пореден път да добива незаконно дървесина и конфискува джипа му. Станчев обаче не носел личната си карта и двамата се разбрали да се срещнат в Дупница, за да може горският служител да снеме самоличността на нарушителя.

Затвориха спешния кабинет към общинската болница в Дупница

От Горското стопанство заявиха, че преди да започне да го бие,  горският служител е бил провокиран, а след това и нападнат.

Горските служители допускат, че колегата им е станал жертва на сценарий, за да бъде уволнен, и пътят пред бракониерите в гората да бъде разчистен. В самия клип се чува как жертвата на боя, докато понася ударите, непрекъснато подканя автора на кадрите да продължава да снима.

Красимир Сулев е бил назначен в горското стопанство преди година. За този период той нямал провинения и проблеми с дисциплината. В дните преди Нова година участвал в поредица от акции за конфискуване на автомобили от бракониери. Освен горски служител Сулев е и треньор по кикбокс. В късния следобяд пострадалият Станчев беше транспортиран към столична болница. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.