Полицията в Пазарджик се е самосезирала по случая

Скандален клип с непълнолетен шофьор взриви социалните мрежи. На видеото се вижда как 10-годишно момче управлява автомобил по улиците на Пещера. Чуват се думи на неговите спътници, които го окуражават. Полицията в Пазарджик се е самосезирала по случая. 

„След появата на клипа веднага предприехме проверка. Най-важният акцент е предоставянето на МПС за управление от 10-годишно лице. Леката кола е собственост на неговия дядо. Съставен е акт и ще му бъде наложена глоба в размер на 300 лв. Регистрацията на колата ще бъде отнета“, обясни говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Той добави, че от снимките се вижда, че детето има и пистолет. Той е собственост на бащата и е бил даден на момченцето за фотосите. Ставало дума за газово оръжие. За тази снимка обаче няма как да бъде наложена санкция. Наказание за детето също няма как да има, тъй като семейството вече не е в България. 

 

„Ние се самосезирахме и проверихме адреса. Срещнахме се и с детето. То, заедно със своите баба и дядо, са се върнали в България за празниците. Семейството живее в Англия от 9 години. При разговорите се установи, че детето се отглежда в отлични условия. То отговаряше на поставените въпроси изключително самоуверено и съжалява за проявата“, казват социалните власти.

От МВР имат данни, че момчето е карало колата и друг път. 

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.