Към момента не сме говорили за бъдеща коалиция с ГЕРБ, разкри още той

"Философиите на ултралиберални кръгове и идеологии, които искат да направят обществото без полова определеност, ми мирише на лош краен резултат". С тези думи започна участието си в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA News вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Дали изборите ще са на 28 март, април или май, президентът трябва да реши до седмица, за ВМРО няма никакво значение. Към момента не сме говорили за бъдеща коалиция с ГЕРБ. Има неща, по които се различаваме, трябва единият да приеме визията на другия или да се направи компромис", обясни Каракачанов. 

Каракачанов: Искаме Северна Македония да спазва договорите, които подписва

По думите му РС Македония е имала шанс още ноември миналата година да насрочи дата за преговори, но не е пожелала да се възползва от него. България не е наложила вето, просто е казала, че не са готови за дата за преговори. 

Според него България е „за“ разширението на ЕС в Западните Балкани, а езикът не омразата срещу всичко българско ни притеснява. Омразата е на базата на груба и гнусна фалшификация на историята. 

"България има негативен образ с обидни квалификации в македонското съзнание. РСМ има шанс да получи дата за преговори още януари или февруари, ако подпишат анекса с 12 точки, които сме предоставили", заяви министърът. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.