Вижте какво е заложено в дневния ред за днес и идните дни

С химните на Република България и на Европейския съюз започна последната сесия на 44-то Народно събрание. Очаква се парламентарните групи да направят изявления за новия политически сезон, които се предават пряко по NOVA NEWS.

Председателят на парламента Цвета Караянчева честити на народните представители новата 2021 г. Нека да си пожелаем да е по-здрава и по-спокойна, посочи тя.

Депутатите от "БСП за България" не бяха в залата за регистрацията за започване на заседанието. В началото Георги Александров положи клетва като народен представител от Варна на мястото на Валентин Касабов от "Обединени патриоти".

В дневния ред за днес е първото четене на изменения, предложени от "Обединени патриоти", в Закона за българските лични документи, както и първото четене на промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари, в Закона за кредитните институции и в Закона за възстановяване и преструктуриране на кредитни институции и инвестиционни посредници.

Депутатите се връщат на работа

В четвъртък е предвидено изслушване на четирима министри относно ситуацията на територията на страната във връзка с влошената метеорологична обстановка и предприетите действия от компетентните органи. Утре депутатите ще разгледат на първо четене и промени в Закона за пчеларството, както и ратификация на Спогодбата между Република България и Кралство Нидерландия за избягване на двойното данъчно облагане с данъци на доходите и предотвратяване на отклонението и заобикалянето на данъчно облагане.

В петък парламентът ще обсъди на първо четене изменения в Кодекса за социално осигуряване. След това е предвиден парламентарен контрол.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.