Той обаче може да доведе до разпадане на управляващата коалиция

Италианското правителство прие амбициозен план на стойност 222,9 милиарда евро за възстановяване на икономиката, която пострада от пандемията от коронавирус, предаде БТА.

„Министерският съвет одобри най-големия инвестиционен план в историята на Италия", заяви в „Туитър" министърът на икономиката Роберто Гуалтиери.

Коронавирусът се е появил в Италия още през ноември 2019 г.

Този план, който трябва да бъде одобрен от парламента, може да доведе до разпадане на управляващата лявоцентристка коалиция.

Бившият премиер Матео Ренци, лидер на малката партия „Италия вива", пое ангажимент да не проваля приемането на плана, за да не се забави пристигането на еврофондовете. Но той постави условия за неговото съдържание, което смята за незадоволително и заплашва да напусне правителството.

Италия отново е разделена на зони заради COVID-19

Двамата министри от неговата партия Тереза Беланова (на земеделието) и Елена Бонети (на семейството) гласуваха въздържали се на министерския съвет.

Очаква се днес Ренци да обяви дали остава в правителството, където е партньор с Демократическата партия и Движение „Пет звезди”.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.