От тях зависи дали и за колко време ще се справим с кризата, каза още лидерът на ДПС

"Предстоят, може би, най-важните избори от 1989 г. насам. От тях зависи дали и за колко време ще се справим с кризата, създадена ог ГЕРБ". Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ при откриването на последната за 44-ото Народно събрание пленарна сесия.

"Кризата - здравна, социална, икономическа, институционална, политическа - изисква тежки мерки и действия", посочи той. И добави, че има увеличаващо се недоверие в изборния процес, което налага отговорно поведение в името на мира и демокрацията. ДПС апелира към всички политици и към гражданското общество да бъдат съпричастни към вота в името на бъдещето на България.

ДПС избра състава на оперативното си бюро

"С тази сесия ще затворим страницата на един противоречив и разнопосочен период от най-новата ни история - управление без реформи, лутане на управляващите, е равносметката на политическата сила.

"COVID-кризата направи по-видимо истинското състояние на нещата. Демокрацията е в упадък, напрежението расте, разделението се задълбочава", посочи още Карадайъ. Според него изминалата година ще бъде запомнена с "безобразното харчене" и приет държавен бюджет с предизборни цели. Той бил изготвен на принципа "да дадем на всички, да са доволни".

ДПС на консултация при Радев за предстоящия вот (ВИДЕО)

Карадайъ посочи, че тези, които ще дойдат на власт след вота, трябва да намерят "изцеление и на обществото, и от коронавируса".

"Правителството трябва да изготви план за справяне с COVID и икономическата криза. Независимо от предизборния период, от него се изисква и да организира честни и спокойни избори, а участниците в тях да не забравят, че от езика на предизборната кампания зависи диалогът след вота", изтъкна още Мустафа Карадайъ. 

Ахмед Доган: Да преговорим уроците за единството

"Няма да позволим на страха, омразата и противопоставянето да блокират здравия разум, ще загърбим стереотипите, които пречат на обективността", декларира председателят на ДПС. В противен случай, смята той, ще се даде власт на хора, които създават кризи и бягат от отговорност, а спасението от подобни управленски модели е доста трудно.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА