Решението идва най-вече в резултат на откриването на нови варианти на коронавируса

Швейцарското правителство обяви в сряда, че удължава локдауна с още пет седмици, което означава, че мерките, насочени към ограничаване разпространението на COVID-19, ще продължат до края на февруари.

Решението дойде най-вече в резултат на откриването на нови варианти на коронавируса, обясниха швейцарските власти.

Германия се подготвя за локдаун до Великден

"Степента на заразяване стагнира на много високо ниво и с новите, много по-инфекциозни вирусни варианти има заплаха от бързо възраждане на пандемията", се казва в изявление на правителството.

Правителството заяви, че е загрижено от новите варианти на COVID-19, включително този от Великобритания, които са били с 50% до 70% по-инфекциозни от предишните щамове според първоначалните оценки.

Коронавирусът се е появил в Италия още през ноември 2019 г.

Според новите правила всички предприятия от несъществено значение ще трябва да останат затворени и след 18 януари, докато събиранията вкъщи ще бъдат ограничени до петима души. Освен това всички работодатели трябва да организират работа от вкъщи, ако бизнесът им позволява това.

Правителството също така обяви, че ще продължи да помага на икономиката по време на локдауна.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БНР