Мариан Злотя бе осъден за корупция и търговия с влияние

Бившият румънски евродепутат Мариан Злотя от вече несъществуващата Демократично-либерална партия беше осъден окончателно на 8 години и 6 месеца затвор по обвинения в корупция, информира БТА.

Злотя беше признат за виновен по обвинения в търговия с влияние, вземане на подкуп, подстрекаване към вземане на подкуп и съставяне на организирана престъпна група.

Премиерът на Естония подава оставка заради корупционен скандал

Според прокурорите деянията са извършени в качеството му на председател на Националната санитарно-ветеринарна служба в периода октомври 2009 г. - май 2010 г. Съдът разпореди също така конфискацията на 263 000 леи (54 000 евро) от обвиняемия.

Подновиха делото срещу Никола Саркози за корупция и търговия с влияние

Мариан Злотя беше изпратен на съд от Националната дирекция за борба с корупцията заедно с 14 негови подчинени от санитарно-ветеринарната служба, с които се смята, че е сформирал организирана престъпна група с цел извличане на неправомерни ползи.

На предишна инстанция Злотя беше осъден на 2 години условно.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.