По думите му има охрана от полицейски патрули там, където има риск от свлачища

"Част от язовирите бяха контролирано изпуснати заради масивното снеготопене, причинени от валежите. Не се стигна до тежки инциденти. Създадена е организация за денонощно наблюдение на язовирите и реките". Това каза от трибуната на НС министърът на вътрешните работи Христо Терзийски по време на парламентарното заседание, предавано на живо по NOVA NEWS.

"Благодарение на бързата реакция на органите на изпълнителната власт не се стигна до тежки инциденти. Няма язовири, които да застрашат живота или имуществото на хората", увери той.

"268 сигнала свързани с усложнената метеорологична обстановка са обработени. Повече от 450 служители на СДВР и ОДМВР са участвали. Общо над 120 съдействия са оказани. Създадена е организация за наводнени пътища и къщи", съобщи той. 

Къде ще живее семейството, чиято къща беше съборена от свлачище

"Няма загинали хора, в пълна координация между институциите се оказва съдействие на пострадалите от бедствието хора. Състоянието на пострадалите от затрупаната от свлачище къща в Смолян е стабилно. Лицата ще бъдат настанени в общински жилища", обясни министърът. 

По думите му има охрана от полицейски патрули там, където има риск от свлачища. Създадена е организация за придвижване по обходни маршрути. Остава бедственото положение в редица населени места – Равадиново, общ. Созопол, гр. Белово, общ. Пазарджик, Драгоман, Своге, Костинброд, Симитли, Струмяни, Якоруда, Гоце Делчев, Перник, Радомир, Враца за квартал Бистрец, селата Бели Извор и Голямо Пещене, Трън.

"Засегнати са части от оградата на границата с Турция, но нямаме компрометиране на преградното съоръжение в цялост". Това каза министърът на вътрешните работи Христо Терзийски в отговор на въпрос от лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на изслушването в парламента относно влошената метеорологична обстановка у нас

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.