Ако датата избрана на случаен принцип, показва изключителна некомпетентност в администрацията на президента

Младен Шишков от католическата общност в България направи изявление във връзка с датата на парламентарния вот, обявена в четврътък от президента - 4 април. На брифинг на ГЕРБ, посветен на предложени промени в изборното законодателство, Шишков попита на какъв принцип е определена датата за изборите, която съвпада с католическия Великден тази година.

"Това, което се случи, скандализира католическата, арменската, еврейската и протестантската общности. За нас това е най-светлият християнски празник – Възкресение Христово. И точно в този ден се налага да изискваме някакъв вид работа, каквато е участието в изборни комисии, например" обясни той.

ГЕРБ предлага промени в изборното законодателство (ВИДЕО)

По думите му за евреите 4 април е четвъртият ден от Пасха. Тогава те нямат право да извършват физическа дейност, а това ще ограничи до голяма степен възможността им да гласуват. 

ОФИЦИАЛНО: Президентът обяви датата на изборите

"Искам да попитам президента на какъв принцип беше избрана датата? Ако е на случаен принцип, това показва изключителна некомпетентност в администрацията на президента. Ако не – това означава целeнасоченост към точно определена група от хора, които са разделени, този път на религиозна основа", изрази възмущението си Шишков.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.