Андрей Слабаков: Културата пострада най-много от пандемията

"Позицията на ВМРО спрямо РС Македония за мен е меко. Доста години ги убеждаваха, че нямат нищо общо с България, много време ще мине преди това да се промени", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Андрей Слабаков, режисьор,евродепутат от ВМРО относно случаят с горене на български знамена в нашата съседка.

"Те са облъчвани няколко поколения в омраза към България, което трудно се лекува. Не може да се мрази нация, това е ненормално. Това са някакви игри, които се ръководят от незнайни места", допълни и Теди Москов, драматург и режисьор.

Денят през очите на Майстора на абсурда Теди Москов

Относно обявената от президента Румен Радев дата за изборите 4 април Теди Москов отбеляза, че 1 април щеше да е добра дата, защото резултатите щяха да бъдат поставени под въпрос, макар че резултатите винаги са под въпрос.

"Може и да не се правят избори, а да се хвърля чоп", предложи режисьорът.

Относно ситуацията на пандемия, в която се намираме, евродепутатът Слабаков смята, че просто се отказваш се от някакви неща, за да не заразиш другите.

ЖИВОТ В ИЗОЛАЦИЯ: Ернестина и Андрей Слабакови

"Културата пострада най-много от всички, въпреки че чуваме предимно за ресторантьорите. Навсякъде по света е много трудно за културата.", убеден е той.

"Това е ненормалност, не "нова нормалност", изрази мнението си Теди Москов, както за свикването с новите правила по време на кризата с COVID-19 и след нея, така и за факта, че Конгресът на САЩ приема премахването на местоименията "тя" и "той", както премахването на наименованията "майка" и "татко".

"Очаква ни ненормалност, гадни неща са да премахват съкровени и важни неща за хората", категоричен бе той.

"Глупаво е да се отричат нормални неща като майка и татко. Не вярвам, че това ще стане в България", подкрепи го Андрей Слабаков.

СЛЕД КРИЗАТА: Какви трябва да са мерките за свободните артисти?

"В английския език предметите нямат род, те превръщат и хората в предмети. Новата ми постановка за Хамлет третира темата за обърканата нормалност", сподели Москов.

Андрей Слабаков информира, че в Европейския парламент все още не са се ваксинирали, а Теди Москов смята първо да се консултира с приятели лекари преди да предприеме тази стъпка, въпреки че е за ваксините.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си