На заведението са съставени два акта, предстоят още проверки

„Над 55 души са участвали в празненство в ресторант в Пловдив. Не са спазени никакви противоепидемични мерки. На всички присъстващи бяха съставени актове”, обясни областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

СКАНДАЛНО НАРУШЕНИЕ: Частно парти с над 50 гости в Пловдив (ВИДЕО)

Проверката в ресторанта е направена съвместно от РЗИ и полицията. Санкцията за гостите е между 200 и 1000 лв. На заведението са съставени два акта – за нарушаване на забраната за тютюнопушене и за нарушаване на заповедта на министъра на здравеопазването.

 

 

„Категорично ще държа на санкции от други държавни институции. Проверките и днес продължават. Ще има санкции от Агенцията по храните, Инспекцията по труда също ще извърши проверка. Санкциите ще бъдат безкомпромисни. Цялостното поведение е демонстративно и напълно безотговорно”, смята Каназирева. Необходима е била намесата и на Жандармерия след провокации.

Екипът на NOVA опита да се свърже с певеца Милко Калайджиев, който също е бил сред присъстващите на партито, но той не отговори.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си