Възстановяват се плановите приеми и операции в болниците

От днес влизат в сила новите, по-облекчени противоепидемични мерки за борба с пандемията. 

Част от учениците и студентите могат отново да се върнат в училищата и университетите. Но само за практически занятия.

От утре са разрешени плановите операции и прием

От днес присъствено се провеждат приравнителни изпити или такива за определяне на срочна оценка на ученици с над 25% отсъствия по даден предмет. Учениците ще се връщат в класните стаи и в случай че учителят не може да им напише дадена текуща оценка чрез онлайн изпитване.

ПРЕМИЕРЪТ С ПРОГНОЗА: Всички ученици - в клас от края на януари?

Разхлабването на част от мерките касае и студентите. От днес държавните изпити и защитите на дипломни работи се провеждат присъствено. Във висшите училища се разрешават и практически обучения и семестриални изпити, които не могат да се проведат в електронна среда. Всички тези дейности обаче трябва да се провеждат при стриктно спазване на мерките – с маска за лице и на дистанция поне метър и половина.

Промените засягат и сектор Здравеопазване. От днес се възстановява плановият прием и плановите операции в лечебните заведения и комплексните онкологични центрове. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.