Католиците в България държат на диалога между институциите

"Ние уважаваме решенията на компетентните органи и не е наша работа да ги коментираме или да участваме в тях. Католиците винаги са били активни граждани и се надяват на добър диалог и взаимно сътрудничество с всички институции в България", това каза говорителката на междуритуалната епископска конференция на Католическата църква в България Ива Михайлова пред журналисти определената дата за парламентарни избори - 4 април, когато е католическият Великден, информира БТА.

За силата на вярата в трудни времена

Тя изрази мнението, че църквата и държавата действат на два различни плана. Църквата не се бърка в делата на държавата и държавата не се бърка в делата на църквата.

Младен Шишков: Католиците у нас са скандализирани от датата на изборите

По думите на Михайлова всеки католик може да изрази своята позиция, но това не е позиция на Католическата църква в България.

Католическата общност у нас: Датата на изборите разделя хората на религиозна основа (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.