Вижте няколко хитри трика

Ако използвате диоптрични очила, няма как да не сте изпитали неудобството, което се създава, докато носите маска, а именно замъгляването на стъклата.

Тази комбинация вече е в списъка на неудобните усещания заедно със запотяването на очилата, когато влизаме от студено място в топло. В сегашната ситуация обаче съществуват няколко трика, които могат да помогнат, пише  Edna.bg.

Стегнете около носа и ушите

Излизането на въздух над носа е знак, че маската не е достатъчно стегната около носа. Ако ползвате модел с метален елемент на върха, наместете го по контура на лицето си. Медицинските маски като N95 не допускат излизането на почти никакъв въздух над носа, но при текстилните е нормално да се появи замъгляване. В такъв случай опитайте да стегнете маската, ако е възможно.

Местата в дома ни, които често забравяме да почистим (ГАЛЕРИЯ)

Регулирайте връзките или ушните бримки, така че маската да приляга плътно към лицето ви. „Ако въздухът излиза от върха, маската не е сложена правилно“, каза Шон Со-Лин, преподавател в Джаксън института за глобални въпроси към Йейл. „По-голямата част от дъха трябва да преминава през маската. Ако усещате, че въздухът навлиза или излиза около маската, затегнете връзките.“

Преместете очилата си към върха на носа

Дръпнете очилата си надолу, така че да не бъдат в пряката траектория на горещия дъх, който излиза от маската. Така може да е малко по-неудобно за зрението, но не затруднява толкова, колкото замъглените стъкла.

Мийте стъклата си със сапун и вода

Ако обичайно почиствате очилата със сапун и вода, не ги избърсвайте, а ги оставете да изсъхнат естествено. Това може да предотврати замъгляване, оставяйки защитен филм върху стъклата.

Продукти за целта

Ако сте склонни да инвестирате допълнително в комфорта си, друг вариант са спрейовете против замъгляване на стъкла, които бихте могли да откриете онлайн.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.