Присъдата му трябва да бъде произнесена в сряда

Прокуратурата поиска доживотен затвор без замяна за Викторио Александров, обвинен за убийството на жена си Дарина и бебето си Никол. Това е и искането на близките на починалите. Утре магистратите трябва да произнесат присъдата, съобщиха от пресцентъра на Софийския градски съд. Александров се призна за виновен по всички обвинения и заяви, че съжалява за случилото се.

 „Признавам вината си и съжалявам. Проклинам се. Но в отношенията си с Дарина съм бил лъган и манипулиран. Моля, всичко това да се вземе предвид”. Това накратко бяха последните думи на Викторио Александров преди присъдата. 

Нови разкрития по делото срещу Викторио Александров

Престъплението беше извършено през октомври 2018 г. Според обвинението частният охранител Викторио убива с пистолет Дарина в столичния квартал „Надежда”. Няколко часа по-късно убива и детето, след което е заловен от полицията.

 

 

„Мисля, че делото премина в разумен срок. По-голямата част от него се проточи заради пандемията”, каза майката на Дарина - Ваня Министерска.

Тя посочи, че в Викторио помни какво се е случило и пред вещите лица е описал детайлно своите действия. „Думите му са потресаващи заради начина, по който бяха изречени: „Ударих я няколко пъти и тя падна. Извадих пистолета и я застрелях”, споделя майката на Дарина.

Викторио Александров се закани на родителите на убитата Дарина в съда (СНИМКИ)

По думите на Министерска обвиняемият е изразил съжаление, но то било чисто декларативно. Експертизи доказали, че няма данни убийствата да са извършени под афект или вследствие на упойващи вещества.

„Прокурорът поиска най-тежкото наказание. В пледоарията си изрази опасения за нашия живот. Ние получихме няколко заплахи, две от които бяха по телефона”, обясни още Министерска.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.