Това сочи проучване на "Галъп"

Седем партии биха намерили място в Народното събрание, ако изборите бяха днес. Проучване на „Галъп” сочи като първа политическа сила – ГЕРБ в коалиция със СДС – 22,9%. Следва БСП с 19,2 на сто. Трета се нарежда формацията на шоумена Слави Трифонов – "Има такъв народ" с 12,4% следвана от ДПС с почти 11. Данните са част от ежемесечната независима изследователска програма. Изследването е проведено между 7 и 15 януари 2021 г. сред 1010 души по метода „лице в лице“. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.1% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души.

В подреждането следват „Демократична България” и патриотична коалиция – ВМРО и НФСБ. Виждате и техните резултати. "Изправи се БГ" в коалиция с "Отровното трио" събира 4,5%. Виждате и останалите, които на този етап остават под бариерата от 4% за влизане в парламента. 

А какви са нагласите за гласуване? Една десета от тези, които възнамеряват да гласуват, споделят, че вирусът би ги отказал. 2% са хората, които биха отбелязали квадратчето – не подкрепям никого. А 10% все още не знаят за кого биха гласували. 

Данните са част от ежемесечната независима изследователска програма. Изследването е проведено между 7 и 15 януари 2021 г. сред 1010 души по метода „лице в лице“. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.1% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.