В страната отварят платформа за ваксина за граждани на възраст от 80 до 84 г.

От днес граждани на възраст от 80 до 84 г., което е втората приоритетна група за ваксиниране от населението, ще имат възможност да планират дата и час за ваксинация срещу коронавируса.

Евролидери: Паспортът за ваксиниране да е медицински документ

Платформата emvolio.gov.gr отваря днес от 18:00 и през нея ще се организира график на ваксинация на хората от тази възрастова група, което засяга приблизително 417 000 души. 

Ваксинациите ще започнат пет дни по-късно.Записванията за ваксиниране могат да бъдат организирани и в аптеките и Центровете за обслужване на гражданите (KEP). До вчера следобед в Гърция са направени над 123 000 ваксинации (1,13% от населението).

Българските граждани от тази категория, които пребивават законно в Гърция и притежават здравен номер АМКА, също могат да се регистрират за ваксинация в Гърция.

Репортер: Бойка Атанасова

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си