През декември той не участва в церемонии по Нова година

Папа Франциск отменя участието си в планирани събития поради болки в крака, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. Общо светият отец пропуска три събития поради болките, дължащи се на проблеми с нерв. Той няма да участва в две религиозни церемонии днес и утре и в традиционното му обръщение към дипломатическите представители, акредитирани във Ватикана.

Папа Франциск пропусна новогодишната меса

Папата ще произнесе традиционната молитва „Ангелус” днес, но заради разпространението на коронавируса това ще стане от Апостолическата библиотека вместо от прозорец, гледащ към площад „Свети Петър”.

Болките в същия крак през декември принудиха папата да пропусне и церемонии по Нова година. Появата им сега поставя под съмнение и посещението му в Ирак, планирано за началото на март, отбелязва АП.

Папа Франциск се е ваксинирал срещу коронавирус

84-годишният Франциск изпитва болки вследствие на възпаление или притискане на скиатичния нерв, започващ от долната част на гърба. Понякога се вижда, че този проблем му причинява затруднения при ходене, отбелязва Ройтерс. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.

Източник: БТА