От управата на парка апелират животните да не се хранят

Инцидент в зоопарка в София заради подхвърлена храна на животно. Една от маймуните е пострадала сериозно, след като е била нахранена от жена с нещо като царевични пръчици. Много от този тип храни, които семействата с деца носят със себе си по време на разходките си в зоологическата градина, могат да са опасни за животните.

Маймуната от вида капуцин е приела храна от посетителите, след което се е наложило намесата на медиците в зоопарка. От управата подчертават, че е забранено животните да се хранят, тъй като те спазват специален хранителен режим.

„Никой не си дава сметка, че такова деяние е опасно за животните и тяхното здраве. Това е недопустимо поведение. Преди година бърнестата ни мечка Лиъм беше нахранена с нещо, което не е съвместимо с режима му и това наложи посещението на специализирана клиника”, сподели служител на зоопарка.

В зоологическата градина са отчели хиляди подобни нарушения в рамките на няколко месеца. Обмисля се и въвеждането на глоба за нарушителите.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.