Засечени са разговори, в които се говори за убийства на законодатели

Американските правоохранителни органи проверяват редица заплахи, отправени срещу членове на Конгреса на САЩ с наближаването на предстоящия втори процес в Сената срещу Доналд Тръмп. Става дума за засечени разговори, в които е говорено да се убиват конгресмени или те да бъдат нападани пред сградата на Капитолия. Това заяви американски официален представител пред Асошиейтед прес.

Ясно е кога започва вторият процес по импийчмънт на Тръмп

Проверяваните от правоохранителните органи заплахи са подобни на тези, които бяха проверявани преди официалната церемония за встъпване в длъжност на Джо Байдън. Според пожелалия анонимност американски официален представител те са от различно естество и с различна достоверност. Основно те са публикувани в интернет и в чат групи и включват заговори за нападения над конгресмени, когато те отиват или си тръгват от Капитолия, докато трае процесът, добави той.

Байдън подписа 10 указа за борбата с пандемията

Американските правоохранителни органи са започнали да се подготвят за възможността във Вашингтон да се върнат въоръжени протестиращи, когато по-следващата седмица започне процесът в Сената за импийчмънт на Доналд Тръмп за подстрекателство към насилие. Той ще бъде първият срещу бивш президент, отбелязва Асошиейтед прес.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.

Източник: БТА