Мъжът е задържан

Екшън край Хисаря при гонка между полицията и трафикант на бежанци. Криминалисти от три полицейски управления на територията на Стара Загора и Пловдив часове наред преследваха заподозрян. Той превозвал в бус сирийски бежанци.  При опит да бъде арестуван, шофьорът зарязал нелегалните мигранти край  язовир, близо до Хисаря и избягал.

ЗРЕЛИЩНА ГОНКА: Полицията преследва бус в насрещното на „Цариградско шосе”

Преследването започнало още на АМ „Тракия” край Чирпан, където бусът с мигрантите профучал край полицаите без да спре на подадената стоп палка. Последвала яростна гонка. Автомобилът се измъкнал и се насочил към Хисаря. Затова в преследването се включили полицаите от село Труд и Хисаря. На три пъти се опитали да го спрат, но без резултат.

„Автомобилът се е движел в порядъка на 170 -180 километра. Като през целия път е създавал предпоставки за останалите участници в движението. Направил е опит да изхвърли и полицейските автомобили, които са го преследвали”, обясни началникът на РПУ-Хисаря гл.инспектор Пламен Арабаски.

 

 

За да се измъкне от полицаите преследваната кола свила по черен път през село Черничево. Там обаче криминалистите му устроили капан. Шофьорът изхвърля мигрантите край близкия язовир и изоставя автомобила.

„След няколкочасово издирване установихме и задържахме лицата на около три километра - девет мигранти, невладеещи български език, от сирийски произход. Бяха премръзнали, безпомощни. Бяха осем мъже и едно дете. Дадохме им храна и дрехи”, допълни Арабаски.

Деветимата сирийци, които буквално са били натъпкани един в друг в тясно товарно помещение, са обяснили, че крайната им спирка е била София. По-късно е задържан и трафикантът им. Той е на 52-години от Стара Загора и е осъждан за кражби.

Преди два дни полицаите в Хисаря задържали и такси - първият у нас нарушител по новия закон за нерегламентирания превоз на пътници. Обирал хората от спирките преди автобусът да мине.

Повече гледайте във видеоматериалите. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.